I dag er Tinghuset ejet af Realdania, en forening, som har til formål at både udvikle eksperimenterende nybyggeri og bydele, og bevare historiske ejendomme, og det er Realdania, der har stået for husets renovering. Intentionen med købet var, at huset fremover kan indgå i en ny meningsfuld sammenhæng og vitalisere både byen og egnen, samt gøre det til et både virkemæssigt og arkitektonisk omdrejningspunkt for byen.

Det kan tydeligt mærkes, at det er lykkedes Realdania at opfylde deres vision med hensyn til både udseende og funktion. Renoveringen af Tinghuset tog to år at udføre, og da i dørene blev åbnet til offentligheden i 2013, var huset slet ikke til at genkende indeni. Dog har det vægtet højt, at holde på husets gamle ånd, og det kan man mærke, lige fra man får øje på husets facade, og til man kommer ind og hører gulvbrædderne knirke under fødderne. Men lad ikke udseendet narre. Alt er renoveret efter nutidens standarder og udstyret med moderne højteknologiske og energioptimerende løsninger under kyndig ledelse af Rønnow Arkitekter.

 

Tinghusets historie fortsætter ind i fremtiden. Huset, som engang var i besættelse af byens førende mænd, står nu til rådighed til hele befolkningen på Stevns, og der er plads til mange slags begivenheder i Tinghuset udover møder og konferencer. Kontakt os hvis du er interesseret i at bruge husets lokaler til dit arrangement, så finder vi ud af om Tinghuset, er det rigtige sted for dig.